Шукати в цьому блозі

вівторок, 8 листопада 2016 р.

Феромони

Вчені вже змогли точно визначити, що на ступінь потягу людей один до одного в числі інших факторів відповідають і феромони.
Це леткі речовини, імовірно частинки гормонів, які передають навколишнім інформацію про нас.
Сприймаються феромони нарівні з оточуючими запахами, але на їх фоні феромони не відчуваю як окремий аромат. Просто леткі речовини розпізнаються в трубці Якобсона (в носі) а отримана інформація потрапляє безпосередньо в мозок, минаючи рецептори запаху.
У різних ситуаціях виділяються різні види феромонів, наприклад, є феромони страху, агресії чи збудження.
Найбільше цих речовин виробляється в районі носогубних складок, пахв і в секреті статевих органів.
Однак радіус дії феромонів невеликий – приблизно 0,5м.
Також в чому поширенню феромонів заважає щільний одяг або використання дезодорантів, гелів і шампунів.
Такий« запах »у кожної людини індивідуальний і кожному подобається різний набір феромонів.
Це пояснює, чому один і той же чоловік може викликати симпатію у іншої людини і антипатію у третьому.
Деякі фірми на основі цих досліджень почали виробництво парфумів з феромонами. Але сам факт дії таких духів ставиться вченими під сумнів, тому механізм дії цих молекул вивчений слабо, як і спосіб їх утворення.
Як вони працюють
При порушенні чи активній роботі тіла феромони виділяються і розосереджуються по тілу. Тому нас, жінок, так збуджує вид оголеного торсу спортсмена або зайнятого фізичною працею чоловіки. До них фізично тягне. Те ж саме відчувають чоловіки, бачачи голі тіла жінок, вкриті крапельками вологи. Звичайно, ми можемо любити очима, думками і тактильно, але природу не обдуриш. Наш ніс тонко налаштований на хвилю «свого» партнера. Якщо його феромони збуджують вашу чуттєвість, його зовнішній вигляд буде здаватися вам набагато привабливіше інших, хоча чоловік може бути далеко не Антоніо Бандерасом.
Вся справа в особливому вомероназального органі. Він являє собою апарат - дві невеликі трубки в кожній ніздрі, від яких ведуть тонкі канали в цей орган. Вомероназального органу приписують реакцію на феромони і посил імпульсів в головний мозок - «це він, хочу його!».

На думку вчених, саме це місце відповідає за любов і бажання з «першого погляду», хоча вірніше сказати - з першого обнюхування.
Складнощі феромонів

        Феромони примхливі, вони руйнуються киснем повітря. Найкраще вони проявляються навесні і влітку, коли навколо повно напівоголених тіл. Не люблять феромони і різких запахів парфумів та косметики - духів, дезодорантів або лосьйонів, кремів. Сильний запах забиває ніс і не дає партнерові можливості наблизитися до вас на таку відстань, при якому аромат феромонів найбільш активний. Це в основному зона особистого простору - близько метра навколо. 

4 коментарі: